Известие

Collapse
No announcement yet.

Капак с амортисьор

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Капак с амортисьор

Колеги рових из форума, но няма нищо по случая - искам да си сложа амортисьор на предния капак на 145-цата. Имам един здрав, който ми остана като смених на 146-цата амортисьорите отзад. Някой правил ли е подобна интервенция и ако да, да сподели има ли нещо по-специфично, което да гледам? Мисълта ми е трябва ли точно на определено място да бодна амортисьора или само проследявам хода му и го бодвам там?
    Alfa 145 1.9 JTD `00 ЕН3345ВС
    Alfa 145 1.9 JTD `99 ЕН6640ВН TOTALED
    Alfa 146 1.6 Boxer `96 ЕН7645АМ Still rollin`

става с амортисьори от 156 със болтовете че са с обла глава,ако намеря снимките ще ги кача че и аз съм проучвал въпроса
    Attached Files
    Last edited by marian2784; d.m.y г., 22:31.
    alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
    alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

Аз ябълките ги имам. Обаче не знам къде точно да ги хвана, а амортисьора е от 146

Comment

ами отвори си капака,вземи амортисьора който имаш наложи го ,като сложиш единия край върху предния болт койтодържи капака за планката,както е на третата снимка,другия край върху бомбето.после отбележи местата така че да ги видиш при затворен капак.затвори капака измери разтоянието между белезите и ако отговарят на дължината на затворения ти амортисьор дупчиш и си готов,ако не съвпада ще ти трябват амортисьори от 156.дано си ме разбрал
        alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace

Comment

Разбрах за планката, само че не мога да си го представя върху купето, защото тоя амортисьор дето го имам си е дългичък

Comment

ами нещата може и да не се получат както си мислех,не е удачно да ползваш по-дълъг амортисьор защото долу няма да има опора за закрепване.калника и планката му не са подходящи за тая цел,трябва да е на бомбето,вземи си от някоя морга за 20 кинта такива от 156 и си готов без никакви дертове

Comment

Ами варианта върху който мисля е да хвана амортисьора на бомбето и да видя къде ще ми дойде на капака, но ако не стане наистина ще прибягна до варианта 156

Comment

ами ти така и така ще взимаш втори(защото един няма да може да го държи)по-добр вземи два от 156 и се кефи на живота

Comment

Според мен и един ще е достатъчен, защото задната врата на 146 тежи доста, а пък този капак е 15-тина кг някъде. Ще видим утре вечер пак ще го погледна след работа

Comment

Така!Значи след като прегледах темата преди няколко дни реших и аз да си направя капака по този начин.Купих си два амортисьора от 156 комплект със ябълките.Поставих ги,както е снимал колегата по горе.Появи се следния проблем.Болта на капака,за който се захваща амортисьора е ф6,а този на ябълковидния е ф8 та трябва да се разпробие и да му се направи резба на 8.И следващия момент е,че ябълковидния болт,който е от 156 е по дълъг/имам впредвид от шестостена,с който се завива болта до края на ябълката/ и упира във калника.Затова трябва да се сложи възможно най късия.Това е.Дано съм бил полезен.Поздрави!

Comment

Другия начин е с задните амортисьори на капака на Лада Нива . Пасват супер и като че ли са по-евтини от тия на 156-ти номер
                      145 1.6 ТС '97 ех.
                      145 1.9 JTD '00
                      307 CC 2.0 '04

Comment

Първоначално публикувано от tokata_pz_flex Покажи съобщение
                        Другия начин е с задните амортисьори на капака на Лада Нива . Пасват супер и като че ли са по-евтини от тия на 156-ти номер
                        И имат страшна сила Доскоро имахме нива 2007 година производство...ако пуснеш багажника от повече от 5см се забива като парен чук в колата, чак страх да те хване
                        Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
                        Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
                        BMW 328i

Comment

Струва ми се досдтатъчно близък проблем, та ще питам тук. Става въпрос за задния капак (5-ата врата). Не знам дали е от амортисьорите, но като отворя от купето багажника (с ръчка и жило съм, не с копче), от тежестта се затваря веднага. Ако някой в същия момент не вдигне отзад капака не се отваря. Тия амортисьори не трябва ли да повдигнат малко капака, за да не се затваря сам? Опитвал съм с настройки на самото жило, но не става. Иначе като го отворя в най-горно положение си стои и не пада. Някакви идеи...?
                          166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Не съм сигурен как е при 146, но опитай да развиеш леко гумените тампони, на които се опира при затваряне задния капак. Идеята е да е при затворен капак тампоните да са под леко напрежение...

AR 145 QV '97

Comment

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
                              ....
                              Уплътнението на вратата ти е за смяна.

Първоначално публикувано от chico Покажи съобщение
                              Не съм сигурен как е при 146, но опитай да развиеш леко гумените тампони, на които се опира при затваряне задния капак. Идеята е да е при затворен капак тампоните да са под леко напрежение...
                              На 146 няма такива тампони. Не става
                              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Working...
                              X